Nieuwsbrief 2022-03

Nieuwsbrief maart 2022

Beste vrienden, donateurs en bedrijven.

Wederom onze hartelijke dank voor uw donatie en bijdrage van 2021.

Vorig jaar schreven wij: “2020, wat een jaar”.  Ook voor 2021 kunnen we dat weer zeggen. Het Covid-19 en later Omikron golfde nog steeds heen en weer en velen hebben lichamelijk, geestelijk en financieel geleden en merken nog steeds de gevolgen. Gelukkig, nu we dit schrijven, gaan we langzamerhand afscheid nemen van alle maatregelen en kunnen we als samenleving weer van de kant.

Ook hebben we toch nog de Koepelkerk kunnen openstellen voor bezoekers. Weliswaar vanaf  juli tot en met oktober, maar gelukkig niet helemaal gesloten.

En, we zeggen het toch maar weer, dan staat daar nog steeds die Koepelkerk, nog steeds centraal in de historische vestingstad Willemstad. Wij zijn er trots op en brengen haar weer graag onder uw aandacht.

Ook de bouw- en verbouwplannen met betrekking tot de voet/vloer verwarming tussen de banken die op steeds meer plaatsen kapot gaat, de tocht bestrijding en het opknappen van de consistorie hebben handen en voeten gekregen en wachten nu op goedkeuring. Evenals het groot onderhoud aan de buitenzijde van de kerk.

De commissie die hiervoor in het leven is geroepen is naarstig op zoek naar de benodigde gelden, er wordt gewikt en gewogen. Zeker komt er nog geld binnen, maar de constante stroom uit kerkdiensten, andere diensten, openstellingen, toeristische bezoeken, concerten en rondleidingen loopt nog niet zoals het moet en komt nog maar langzaam op gang.

Ook wij als Vrienden van de Willemstadse Koepelkerk dragen uiteraard graag bij, maar hoe zouden wij dit ooit kunnen doen zonder uw aflatende steun en daarom, en we vallen in herhaling, maar toch, zijn wij zo blij met u en uw hart voor dit prachtige gebouw met zijn rijke historie en zeer zinvolle betekenis voor velen .

Zo blij met uw donaties en inkomsten van waaruit mede ons prachtige gebouw in stand kan worden gehouden en de plannen hopelijk binnen afzienbare tijd gerealiseerd kunnen worden.

Bij voorbaat weer onze hartelijke dank voor uw bereidwillige donatie en bijdrage voor een hopelijk “normaal” 2022.